OVER ONS

MannaertsAppels is een middelgroot advocatenkantoor gevestigd in het uiterste zuiden van Nederland. Mede door onze locatie hebben wij regelmatig te maken met grensoverschrijdende kwesties, en in het bijzonder met onderhandelingen, contracten en geschillen tussen Belgische en Nederlandse ondernemers.

Vlamingen en Nederlanders spreken dezelfde taal en onze rechtsstelsels zijn, mede door een gemeenschappelijke geschiedenis en Europese invloeden, ook weer niet elkaars tegenpolen. Maar ten aanzien van zowel het recht als de manier van zakendoen zijn er wel belangrijke verschillen waar het juist op zou kunnen aankomen.

Kennis van het Nederlandse recht en inzicht in de cultuurverschillen tussen België en Nederland kunnen u goed van pas komen als u zaken doet in Nederland. Als het gaat om het voeren van een procedure voor de Nederlandse rechter, dan is bijstand van een Nederlandse advocaat veelal aangewezen. Wij kunnen u daarbij van dienst zijn.

Sjoerd Tilman

Stefan van der Horst

MannaertsAppels is aangesloten bij Eurojuris, het grootste Europese netwerk van advocatenkantoren. Eurojuris heeft deelnemende kantoren in meer dan 50 landen binnen en buiten Europa. Het netwerk biedt ons een directe toegang tot buitenlandse kantoren. Zo beschikken we over extra local knowledge die noodzakelijk is voor het adequaat behartigen van cliëntbelangen in het buitenland.